Τα άγνωστα μυστικά!

/
0 Comments
Το βασικότερο όλων και η συνταγή για ένα πετυχημένο γάμο είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ραντεβού με το ζευγάρι. Είναι κάτι που όλοι (djs και εταιρίες) υπόσχονται, αλλά για διάφορους λόγους καταλήγουν να τα πούν από το τηλέφωνο.
Πέρα από τις πληροφορίες που παίρνεις από το ζευγάρι, για την καταγωγή τους, τη σύνθεση των καλεσμένων και τις μουσικές τους προτιμήσεις, είναι κάποια πράγματα που καταλαβαίνεις από το ραντεβού που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τη βραδυά όσο καλύτερα γίνεται.
Πρώτα από ολα ξεκαθαρίζετε για το ποιός είναι εκείνος που κατά τη διάρκεια της βραδυάς πρέπει να αποφασίσει για το που θα πάει μουσικά η βραδυά. Και αυτός δεν είναι αλλος από τον ...dj !.
Φυσικά και οι μουσικές προτιμήσεις του ζευγαριού λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εμπειρία του dj είναι αυτή που θα κάνει την βραδυά να πάει καλά.
Το ζευγάρι μπορεί να ήθελε να ακούσει σκυλάδικα γιατί αυτά του αρέσουν, o dj όμως συμβουλεύει για την μουσική που συνήθως προτιμάει και ζητάει ο κόσμος σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το μουσικό λοιπόν πλάνο καταρτίζεται με βάση τις καταγωγές (ρίζες) του ζευγαριού. Απλά το ζευγάρι προσθέτει τις πινελιές. 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να τίθεται στα ραντεβού, είναι η συμμετοχή του ζευγαριού εκείνη τη βραδυά και κυριώς την ώρα του χορού. Σε γάμους που το ζευγάρι συμμετέχει η βραδυά θα πάει σίγουρα καλά. Σε αντίθετη περίπτωση ο κόσμος είναι λίγο κουμπωμένος και κάνει την δουλεία του dj δυσκολότερη. Το ζευγάρι πρέπει να υποστιρίξει τις μουσικές επιλογές που μαζι σχεδόν έχουν κάνει. Αν πχ το ζευγάρι μετά τα κλασσικά παραδοσιακά τραγούδια επιθυμεί να χορέψει ξένους ρυθμούς, θα πρέπει να δώσει το παρόν στην πίστα και να παροτρύνει και τους νεότερους κυρίως καλεσμένους να χορέψουν κι αυτοί. Μη ξεχνάτε πως οι περισσότεροι καλεσμένοι θα είναι εκεί για να τιμήσουν το ζευγάρι και δεν θα τους χαλούσαν χατήρι αν αυτοί τους προέτρεπαν να συμμετέχουν.Μουσική αναμονής και φαγητού
Ένα κομμάτι που λίγοι δίνουν σημασία, πιστεύωντας πως η βραδυά εξαρτάται μόνο από το χορευτικό πρόγρμμα. Λάθος. Η μουσική επένδυση ένός γάμου, αλλά και μιας βραδυάς γενικότερα πρέπει να έχει συνοχή και ταυτότητα. Κατά καιρούς έχω δεί και μου έχει ζητηθεί να πάιξω μουσική αναμονής Lounge, Jazz, Chill out και μετά να ξεκινήσω με το Ωραία που έιναι η νύφη μας..χαχαχ δε γίνονται αυτά ρε παιδιά..
Οταν πρόκειται να στήσεις ένα χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, έχει φροντίσει για το πριν δύο πράγματα. Πρώτον, τα τραγούδια που έχεις επιλέξει για εκέινο το κομμάτι να έχουν σχέση και δέσιμο με το χορευτικό πρόγραμμα και δεύτερον, να φροντίσεις ώστε να ανεβάζεις ρυθμό σιγά σιγά όσο περναέι η ώρα ώστε αυθόρμητα ο κόσμος να αποζητά τον χορό.

Κομμάτι Α' χορού- Εισόδου-Τούρτας.
Εδώ η επιλογή είναι καθαρά του ζευγαριού και καλο θα ήταν όσο το δυνατό να παραμείνει ο dj αμέτοχος και στο τέλος να συμφωνήσει με το ζευγαρι οτι οι επιλογές τους είναι οι καλύτερες δυνατές. Για αναποφάσιστα ζευγάρια κανονικά ο dj πρέπει να τους βοηθήσει από το αδιέξοδο, και να τους προτείνει,                                                                            DJ PANOS